Lindab leverer ventilasjonskanaler laget av fossilfritt stål til et innovativt byggeprosjekt i Lund i Sverige.

Bygningen på 24 000 kvadratmeter vil inneholde kontor- og forskningslokaler og er designet for å være et symbol på innovasjon og bærekraft. Med mål om LEED Gold-sertifisering vil bygningen oppfylle strenge miljøkrav og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Én kilometer ventilasjonskanaler i fossilfritt stål

"Vi er svært stolte av Lindabs bidrag til eiendommen i form av én kilometer ventilasjonskanaler i SSABs fossilfrie stål. Dette er et skritt i riktig retning for å redusere både vår egen og våre kunders klimapåvirkning," sier Ola Ringdahl, administrerende direktør for Lindab i en pressemelding.

"Dette er et utmerket eksempel på hvordan vi sammen med våre kunder og leverandører jobber med innovasjon for å bane vei for fremtidige løsninger innen klimaområdet. Ved å tørre å prøve noe nytt legger vi til rette for å gå fra spisskompetanse til bredde i neste prosjekt," sier Staffan Andersson, visepresident i Skanska Sverige AB.

Matilda Isaksson, bærekraftsansvarlig hos Lindab, legger til: "Ved å bruke SSABs fossilfrie stål i våre ventilasjonskanaler støtter vi en mer bærekraftig byggebransje. Dette prosjektet er et bevis på hva som kan oppnås gjennom innovasjon og samarbeid."

Patrik Lamberth, prosjektsjef hos Vectura, kommenterer: "Bygningen vil bli et symbol på innovasjon, et møtested for nytenkning og kunnskap der man utvikler seg og lærer av hverandre. Med Lindabs, Skanskas og SSABs bidrag når vi våre ambisiøse miljømål."

Ved å bruke banebrytende materialer og teknologier viser Lindab, SSAB, Skanska og Vectura vei for fremtidige bærekraftige byggeprosjekter.

Installeringen av de fossilfrie ventilasjonskanalene og andre ventilasjonsprodukter i prosjektet utføres av selskapet K Vent.