- Nå har vi videreutviklet prosjektet i tett og godt samspill med Statsbygg, NTNU og andre brukere av bygget. Denne planleggingen og koordineringen har vært avgjørende for å identifisere utfordringer, finne gode løsninger og sikre at prosjektet gjennomføres på en optimal måte for alle parter. Vi takker så mye for tilliten og gleder oss til å sette i gang byggearbeidene, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag i en pressemelding.
Det nye bygget blir på 13.200 m2 fordelt over ti etasjer og skal huse i overkant av 200 NTNU-ansatte, SINTEF Industri, eksterne samarbeidspartnere og over 300 studenter fordelt på fem årstrinn. Bygget skal ha gode laboratorier og moderne infrastruktur som understøtter aktiviteten i forsknings- og undervisningsmiljøene til Institutt for materialteknologi og samarbeidspartnere. Prosjektet har definerte bærekraftmål innen klimagassutslipp, energi og effektutjevning, stedskvaliteter, sirkulærøkonomi og sosial bærekraft.
Byggearbeidene starter om noen uker med planlagt ferdigstillelse i desember 2027. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal.
Dette inneholder prosjektet
Når NTNU og SINTEF Industri samles i et nytt bygg på Trekanttomta, videreføres en lang tradisjon for tett samarbeid mellom forskning, utdanning og industri. Bygget skal huse ca. 213 NTNU-ansatte, SINTEF Industri, eksterne samarbeidspartnere og over 300 studenter fordelt på fem årstrinn.
Moderne laboratorier og infrastruktur støtter forsknings- og undervisningsaktiviteten ved Institutt for materialteknologi (IMA) og hos samarbeidspartnerne. Sammen skaper de et kraftsenter for materialteknologi – med kort vei mellom teori og praksis, idé og anvendelse.
Hovedinngangen vender mot Realfagsbygget og markerer en ny, naturlig port til Gløshaugen fra sør.
Her kan du lese NTNU Campussamling Byggeprogrammet
