– I dag er blant annet flere av laboratoriene tatt ut av bruk på grunn av manglende vedlikehold og utdaterte tekniske løsninger. Gjennom dette prosjektet vil vi kunne bidra til å skape et godt og trygt arbeidsmiljø for studenter og ansatte på NTNU, sier regionsdirektør i GK, Rune Leiknes Godø.
GK skal levere nytt ventilasjonsanlegg og tilhørende kanalnett. Senior prosjektleder i GK, Trond Bystrøm Larsen, forteller at prosjektet er spennende for GK av flere grunner.
– For å gjøre bygget mer energieffektivt skal det blant annet installeres behovsstyrt ventilasjon, som sikrer riktig mengde tilluft der og når det faktisk er behov. I tillegg gjør byggets laboratorievirksomhet at materialkvalitet på kanaler og utstyr er en vesentlig faktor, sier Larsen i pressemeldingen.
I tillegg til å utbedre de tekniske installasjonene, skal NTNU bygge på eksisterende bygningsmasse for å kunne romme flere funksjoner og folk.
Fokus på miljø
Kontrakten mellom GK og NTNU ble signert høsten 2024. GK ble innstilt som nummer én av totalt seks tilbydere. I tilbudsprosessen ble pris, miljø og kvalitet vektlagt.
For å redusere CO2-avtrykket og tilfredsstille NTNUs miljøkrav, benytter GK seg av fossilfri transport.
– Dette innebærer for eksempel at lastebiler for varetransport er elektriske. I tillegg får vi en del bygningsmaterialer transportert med tog, sier prosjektleder i GK, Erik Jøsok, og legger til:
– Vi bruker også kun leverandører med miljødeklarasjoner, slik at vi kan velge de mest bærekraftige løsningene.
Godt samarbeid blir viktig
GK starter opp med sine arbeider på byggeplassen i løpet av siste kvartal 2024.
– Vi starter opp med sjakter og teknisk rom. Siden universitetsområdet rundt Kjemiblokka er i normalt drift, krever prosjektet at vi at fleksible og løsningsorienterte. Byggeplassen er liten, noe setter særlige krav til HMS og god logistikk, avslutter Larsen.