VKE er Norges medlem i Eurovent, den europeiske klimabransjens organisasjon for produsenter og leverandører av komponenter til ventilasjon, kulde og varmepumper. Gjennom Eurovent holder VKE seg oppdatert og påvirker det som skjer innen rammebetingelser fra EU. Eurovent er en aktiv lobbyist i Brussel. VKE samarbeider også tett med de nordiske søsterorganisasjonene i Eurovent for å sikre at nordiske forhold blir hensyntatt.

Nytt styremedlem og generalsekretær
Under det 66. årsmøtet i Eurovent ble Jan-Erik Kleven i Camfil Norge AS valgt inn som VKEs representant i Eurovents styre.

– Det er viktig for norske leverandører å påvirke Eurovents arbeid for en bærekraftig og seriøs leverandørbransje. Det er med stor iver jeg går inn i styret i Eurovent og ser frem til dette viktige internasjonale arbeidet, sier Jan-Erik Kleven, adm.dir. i Camfil Norge AS.

Samtidig ble Francesco Scuderi utnevnt til ny generalsekretær etter Felix Van Eyken som går av med pensjon.

– Det er en ære for meg å ta på meg den ledende rollen i Eurovent, den mest anerkjente og respekterte europeiske interesseorganisasjonen for vår industri. Jeg takker Eurovent-styret og våre medlemmer for deres tillit og støtte. Listen er satt høyt for denne oppgaven, og jeg vil sørge for å følge fotsporene til Van Eyken på best mulig måte, avslutter Scuderi.

Fokusområder fremover
Viktige oppgaver for Eurovent knyttet til europeisk lovgivning er:

• revisjon av f-gassforordningen
• revisjon av bygningsenergidirektivet (EPBD)
• utvikling av miljødeklarasjoner (EPD) og 'Product Environmental Footprint' (PEF)
• revisjon av byggevareforordningen (CPR)
• revisjon av direktivet om økodesign og miljøvennlig design
• bærekraftig forbruk av varer – fremme reparasjon og gjenbruk
• revisjon av REACH-forordningen
• oppdateringene om bransjerelevante økodesignkriterier og energimerkeordning

Videre vil Eurovent fortsette arbeidet med å sikre deltakelse i relevant europeisk og internasjonalt standardiseringsarbeid, samarbeid innen forskning, samt å publisere anbefalinger og veiledninger til bransjen. I tillegg eier Eurovent 60 prosent av Eurovent Certita Certification som er et internasjonalt anerkjent sertifiseringsprogram for produktene innen ventilasjon og klimatiseringsteknologi. 

– Tredjepartssertifiseringen er et viktig bidrag i å levere produkter som garanterer for kvaliteten, sier Lexow.