Forskerkonferansen som startet i Stockholm har blitt arrangert sytten ganger rundt verden, senest i Kina, men vender nå tilbake til byen der det hele startet i 1987.

– Det er helt fantastisk at vi får arrangere en så stor internasjonal forskerkonferanse som Roomvent i Sverige. Vi kommer til å ha bra representasjon fra bransjen, mye takket være at det holdes på Nordbygg. Det føles trygt å arrangere den på Stockholmsmässan, som jo er en møtesplass med mye erfaring med internasjonale events, sier Jaana Petherbielke, daglig leder for EMTF (Energi- og Miljøteknisk Forening) som står bak den svenske delen av Roomvent, i partnerskap med Nordbygg og Svensk Ventilation, i en pressemelding.

Nasjonsoverskridende bransjeutveksling

Interessen for inneklima og ventilasjon fikk et reelt dytt under pandemien, og konferansens hovedtema er sunn luft sammen. De fem temaene for konferansen er inneklima, ventilasjon og energiytelse, modellering og prestasjonsmåling, kommisjon og inspeksjon, samt industriell ventilasjon.

– Det finnes mange felles aspekter å ta stilling til rundt inneklima. Ved at vi holder den samtidig som en så stor messe som Nordbygg får vi fram internasjonale spørsmål og status på problemstillingene, forklarer Petherbielke.

På Roomvent vil aktuelle forskningsartikler diskuteres med bransjen. Konferansen holdes over tre dager, inklusivt en gallamiddag i Viktoriahallen.

– For oss på Nordbygg er det naturligvis veldig gøy at ledende ekspertise innen ventilasjon, som er en av våre største utstillergrupper, kommer med representanter fra hele verden. Gjennom dette styrkes vår rolle som en internasjonal møteplass der fremoverlente aktører  kan utvide sine kunnskapsområder sammen, avslutter Lina Hann, prosjektleder for Nordbygg.