Reftec ble stiftet i 2007 og har 14 ansatte og har sammen med Rana Kulde en omsetning på 78 millioner kroner i virksomhetsåret 2023. Nordic Climate Group, som ble etablert i 2021, omsetter for 4 milliarder SEK og har rundt 1.550 ansatte ved rundt 80 lokale virksomheter i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Reftec er kjøpt opp fra de tidligere medeierne Erik Dyrseth, Per Bjørnaas og Jonny Andersen, som eide 81 % av selskapet i like deler, og fra ansatte som eide de resterende 19 %. Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Reftec, på samme måte som andre selskaper i konsernet, jobber videre med sin lokale merkevare, tidligere eiere fortsetter i samme roller og nåværende drift, og at kunde oppdrag prioriteres.

Erik Dyrseth, administrerende direktør, Reftec.
Erik Dyrseth, administrerende direktør, Reftec.

– Vi har skapt en stabil virksomhet med god økonomisk utvikling, men for å ta neste steg ønsker vi å være en del av et større team. Vi har fremtidsrettede og teknisk dyktige medarbeidere som liker utvikling, energioptimalisering og naturlige kuldemedier. Da ønsker vi å sikre at vi er i det beste miljøet for å vokse videre. Det føler vi at Nordic Climate Group er, sier Erik Dyrseth, administrerende direktør, Reftec. 

Reftec fokuserer på eiendomskunder der serviceavtaler med energioptimalisering har økende fokus. Det gir erfaring både for å utvikle kunde tilbud og for å bidra til samarbeid innen Nordic Climate Group. – Oppkjøpet av Reftec er et kjærkomment og viktig steg for Nordic Climate Group, som nå har en sterk base i Norges tredje største kommune. I tillegg er Reftec et annet selskap i konsernet som satser på naturlige kuldemedier. I tråd med samfunnets økte interesse for bærekraft spørsmål, er det verdifullt å ha flere selskaper som Reftec i vår bedriftsgruppe, sier Fredrik Gren, administrerende direktør, Nordic Climate Group i pressemeldingen.

Nordic Climate Groups fokus er å hjelpe kundene med å minimere klima avtrykket og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Modellen er basert på entreprenørkraft, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen virksomhet/innkjøp, opplæring av personal og deling av teknisk kunnskap.