Juryens begrunnelse:
Juryen har utnevnt Locum til vinneren av 2023 Large Indoor Climate Prize for utviklingen av Census Eye-Digitalized OVK. Systemet måler og dokumenterer i sanntid luftstrømmer, trykk, temperaturer og andre viktige inneklimaparametere. Systemet gjør det enklere for driftsorganisasjonen å kontinuerlig kontrollere, justere og verifisere funksjonen til ventilasjonen. Dokumentasjonen oppdateres digitalt og automatisk med korte mellomrom. Derved bidrar det til gode muligheter for grunneier til å ligge et skritt foran i arbeidet med å skape og opprettholde et godt inneklima i energieffektive bygg.

Den store inneklimaprisen ble etablert i 2001 av Slussen Building Services, EMTF (Energy and Environmental Technology Association), Swedish Ventilation and Swedish Refrigeration Association. Den Store Inneklimaprisen – tildeles en bedrift eller organisasjon innen inneklima, energi og VVS, som har utviklet et betydelig produkt, tjeneste eller metodikk med godt potensial for praktisk bruk.

Produktet/tjenesten/metodikken skal være innovativ, bidra til godt inneklima og langsiktig begrenset ressursbruk. Den store inneklimaprisen har som mål å øke interessen for inneklimateknologi, styrke sin posisjon og rette oppmerksomheten mot teknologi som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygg.

I Stora Inneklimatprisets jury sitter representanter for de tre bransjeorganisasjonene samt styreleder Lars Ekberg, professor ved avdeling for installasjonsteknologi på Chalmers.

Det kom inn totalt 36 forslag til den store inneklimaprisen. I tillegg til vinneren ble også Bevent Rasch/4Safe Air, Komfovent og Simap nominert.