– I dette prosjektet har Multiconsult stått for prosjektering og valg av ventilasjonsløsninger i samarbeid med oss. Her monterer vi blant annet ventilasjonsrør under bakken. Kanalene må gå fra et område til et annet, men det er ikke plass til de store rørene inne i bygget, sier Ernst Hoff, daglig leder i Hamstad.

Hamstad er en leverandører av ventilasjon, automasjon og klimatekniske løsninger med kontorer i Trondheim, Oslo, Hamar, Bergen Sandnes, Levanger, Steinkjer og Harstad.

Det nye sykehjemmet blir på omtrent 14 000 kvadratmeter og vil inneholde 100 korttidsplasser, dagaktivitetssenter, rehabiliterings- og treningsfasiliteter, kafe og et underjordisk parkeringsanlegg. 
 

Sparer plass med underjordisk kanalsystem

Han forteller at på grunn av de store dimensjonene på kanalene må de bruke bakken som føringsvei.

– For å spare plass fører vi kanaler fra vifterommet via ytterveggen og ut. I stedet for å gå gjennom bygget går vi under bakken og fører kanalen etappevis opp en yttervegg og ut gjennom fasaden. Vi har erfaring med dette fra før og ser at det fungerer godt.

– Samtidig har vi hatt flinke montører og godt samarbeid med Skanska, så dette prosjektet skal gå bra, sier Hoff.

Saken fortsetter under bildet:

Mye som skal i bakken

Han får støtte av Bjarte Isager, daglig leder i Isager Ventilasjon.

– Vi er underleverandør til Hamstad og skal montere alt av kanaler under bakken. Nå jobber vi med å montere spesielle plastkanaler fra Uponor som tåler å ligge under bakken. Vi har holdt på med dette i 25 år, men det er ikke så ofte vi har montering av plastkanaler under bakken. Dette er bare en av våre spesialiteter.

Hvor langt er dere kommet i prosjektet?

– Prosjektet går veldig bra, men det er mye mer enn ventilasjon som skal i bakken. Det å gjøre jobbene i riktig rekkefølge tar tid, avslutter Isager.