I slutten av september ble det klart at HENT og FREYR undertegnet kontrakten som betyr at realiseringen av den første gigafabrikken iverksettes.

BTF er totalleverandør av tekniske tjenester innen alle tekniske fag: elektro, automasjon, ventilasjon, rør og industrirør. Bak BTF står eierselskapene MOMEK Group AS, Hareid Elektriske AS, Aritech AS og Haaland AS, med til sammen mer enn 180 års erfaring og 1200 ansatte.

- Vi kan nå gladelig meddele at HENT og BTF inngått en kontrakt som innbefatter at BTF er valgt med videre som totalteknisk entreprenør på Giga Arctic. BTF vil dermed ha ansvaret for de tekniske fagene på den første batterifabrikken med et bygningsareal på 120 000 kvm. Kontrakten til BTF AS er en av de største totaltekniske kontraktene som er inngått i Norge, sier daglig leder i BTF, Therese Jürgensen i en pressemelding. 

Saken fortsetter under bildet:

Giga Arctic-1.jpg

- Gjennom den første samhandlingsperioden har vi lært BTF å kjenne og de har gjennom sin kompetanse vist seg tilliten verdig. Vi går nå inn i neste fase av prosjektet og er avhengige av å ha med oss samarbeidspartnere og personer vi stoler på. De har vært en positiv bidragsyter og vi er godt fornøyde med å videreføre samarbeidet med de i prosjektet. Sammen så skal vi oppnå prosjektets ambisjoner i Mo i Rana, sier produksjonssjef Vidar Solem i HENT

Styreleder i BTF, Helge Gjøsæter, er strålende fornøyd med oppdraget.
- Bak BTF er det fire solide bedrifter med sterk kompetanse og erfaring innen ulike tekniske fag og disipliner, og vi er glade over å bli vist tilliten. I dette prosjektet settes bærekraft høyt og dette har vært et sterkt fokus hos både byggherre og totalentreprenør. For BTF hvor visjonen er å skape bærekraftige tekniske løsninger for fremtidens generasjoner opplever vi det som en stor anerkjennelse av vår kompetanse på området. Dette er et stort og komplekst prosjekt, hvor kontrakten omfatter alle tekniske fag, elektro, automasjon, ventilasjon, rør og industrirør. Vi ser frem til et videre godt samarbeid med totalentreprenør HENT og byggherre FREYR. Vi er veldig stolt over å være med å skrive nasjonal og lokal industrihistorie.

Grunnarbeidet for Giga Arctic er i gang inne i Mo Industripark (MIP), og FREYR skal etter planen begynne produksjon i 2024. Fabrikken skal være en av de største og mest effektive batterifabrikkene i Europa med en årlig produksjonskapasitet på 29 GWh.

- Vi er veldig stolt over at et selskap med lokal forankring ble valgt. Det har vært et svært dyktig tverrfaglig team fra BTF som har jobbet i en samspillsfase med HENT. Dette er et stort prosjekt hvor vi har behov for å ytterlig forsterke mannskapet, og i perioden fremover vil vi rekruttere enda flere nøkkelpersoner. Vi gleder oss over å bli valgt med videre og ser frem til neste fase i prosjektet Giga Arctic, sier daglig leder i BTF, Therese Jürgensen.