Backe, en av de største byggentreprenørene i landet, har inngått rammeavtale med CONSIGLI om bruk av den selvprosjekterende ingeniøren. 
Med tilgang til lynrask risikoanalyse av mottatte konkurransegrunnlag, kjapp prosjektering og påfølgende hjelp med FDV-dokumentasjon og annet, er de godt rigget for å ta det nye teknologiskiftet med storm – og kompetanse. Som alltid med ny teknologi, er det de som bygger kompetanse og prosesser for å utnytte teknologien, som skaffer seg konkurransefortrinnet. Selve teknologien kan alle kjøpe.

- Vårt samarbeid med Consigli understreker våre ønsker om innovasjon, bærekraft og å være ledende i bransjeutviklingen. Vi har stor tro på at deres løsninger ikke bare vil gjøre oss i stand til å arbeide smartere og mer effektivt, men også bidra til å utvikle bygninger av høyere kvalitet, sier Mårten Skällenäs, 
viseadministrerende direktør i Backe Entreprenør.

- Bruken av kunstig intelligens sikrer Backe konkurransefortrinn i en tid hvor kostnadsreduksjon, effektivisering og redusert karbonfotavtrykk er viktig, sier Ingebjørg Foss Daae, COO i Consigli.

Både Backe og CONSIGLI ser frem til et fruktbart samarbeid for effektive og bærekraftige byggeprosjekter.