De nye selskapene heter Scanelec AS og Vitir AS, og utfyller dagens Micro Matic godt, og forsterker muligheten til ytterligere utvikling og leveranse av komplette løsninger for å spare energi for selskapets kunder.

- Vi starter nå reisen mot å bli det ledende norske teknologiselskapet som utvikler og leverer komplette løsninger til smarte bygg, sier administrerende direktør i Micro Matic, Kjetil Kaldestad i en pressemelding.

Kompletterer dagens tilbud

Scanelec AS er markedsleder på leveranse av strømskinner i Norge, og kan skilte med en solid portefølje av anerkjente internasjonale leverandører. Selskapet har røtter tilbake til 1984, og har de siste 15 årene spesialisert seg på prosjektering, rådgivning og leveranse av produkter med høy kvalitet til kunder i Norge, Sverige og Danmark.

Vitir AS har på sin side de siste årene utviklet og patentert produkter og løsninger for trådløs styring av næringsbygg og radonmåling. Dette er løsninger som kan kommunisere på de fleste anerkjente protokoller, samt med andre produkter og systemer i komplekse installasjoner. Micro Matic vil utvikle løsningene videre, rettet mot sin kundeportefølje.

- Kjøpet av Scanelec og Vitir er viktige steg for oss for å ta eierskap til både utvikling og leveranse av komplette kundeløsninger. Micro Matic opplever sterk vekst innenfor energi, inneklima og byggautomasjon, og vi gleder oss til å kunne tilby kundene flere løsninger for smarte bygg og anlegg. Med nye selskaper tilføres organisasjonen også ny kompetanse, og vi ønsker medarbeiderne i både Scanelec og Vitir velkommen om bord, sier Kaldestad.

Ny leder

Kjetil Kaldestad hadde sin første dag som ny adm.dir. i Micro Matic i september, men selv om rollen er ny, returnerer han til et selskap han kjenner svært godt. Han var finansdirektør i selskapet i ti år frem til 2018, og tar fatt på toppledervervet med tilleggserfaring fra både ELKO og Schneider Electric.

Sammen med de ansatte, styret og eierne har han brukt deler av tiden siden oppstart til å sette rett kurs for Micro Matic de neste årene.

En strategi for videre vekst

Micro Matic har de siste årene vært i jevn vekst, og i 2022 kan selskapet vise til ny omsetningsrekord. Planene for videre utvikling er klare, og det nye året markerer også startskuddet for en ny strategiperiode. Den nye strategien innebærer en utvidelse med nye forretningsområder innen energi/infra, installasjon, inneklima og byggautomasjon, og lansering av flere nye løsninger for smarte bygg. Samtidig gis det spillerom for flere investeringer. Selskapet tar også mål av seg til å ta posisjonen som den digitale markedslederen innen sine forretningsområder..

Nye styremedlemmer

Nytt år innebærer også fornyet styrekompetanse i Micro Matic, og selskapet ønsker to nye styremedlemmer velkommen om bord:

Rune Flengsrud kommer inn med lang og bred erfaring fra blant annet Ahlsell Norge og Schneider Electric i Norge.

Camilla Sjuve har bakgrunn fra ledelsen i ELKO og Lenovo, og forsterker markedskompetansen ved styrebordet. Øvrige styremedlemmer i Micro Matic er Runar Kvåle (styreleder) og Mia Frøysadal Arnet fra investeringsmiljøet i Aars AS