– Det er veldig positivt for oss. Vi deler både historie og prioriteringer knyttet til viktige temaer som verdier, kundeorientering og ønskede satsninger. At bærekraft er høyt på agendaen er vi er spesielt opptatt av – vi ser hvilken vei nærings- og samfunnsliv må gå, understreker Østby. 

Som selskap er det viktig for Kro Produksjon er det viktig å være tett på kundene i hele kundereisen. 

– Det handler om å sikre kundetilfredshet og leveranse i henhold til forventning. Alt handler egentlig om smidighet, fleksibilitet og bærekraft over tid, fastslår Østby. 

Solid historie

Bevent Rasch har vært i markedet i snart 100 år, mens Kro Produksjon har sine røtter tilbake i 1947. Det startet som et blikkenslagerselskap, og fra 1984 har selskapet rendyrket ventilasjonsjonsprodukter i eget selskap. Ledelsen har som arbeidsstokken vært stabil siden 1990 tallet, og de største endringene i tillegg til eierskapet er flytting av kontor, verksted og lager fra Bjølsen til Furuset. 

– Nå er vi rigget for fremtiden, og leter allerede etter en ny egnet lokasjon tilknyttet østlandsmarkedet med satsinger og satellitter mot de store norske byene, sier Østby. 

Drømmer om ombruks-linje

 Kro Produksjon har for lengst innsett at morgendagen trenger nye og bedre løsninger hvor vi utnytter ressursene smartere. 

– Det betyr at v dimensjonerer produktene etter behov, samt at vi alltid strever etter langsiktige løsninger og forretningsmodeller. Med denne bakgrunn har vi startet arbeidet med sirkulær-økonomien, og drømmer alt om en egen produksjonslinje for gjen- og ombruk. 

– Sikkerhet er viktig

Ifølge Østby er forretningsmodellen enkel.

– Vi skal utvikle produkter som sikrer ventilasjonen i inneklimaet, sier han. Siden starten har spesielt Bevent Rasch vært opptatt av sikkerhet, og begge selskaper har alltid hatt ørene åpne for markedets etterspørsel og deretter utviklet produkter i skreddersøm i egne fabrikker.

Kro Produksjon er også opptatt av at produktene skal også være enkelt å montere, slik at  tunge løft skal minimeres. På denne måten reduseres arbeidsbelastningen parallelt med ressurseffektivitet.

– Med stor kompetanse, mye erfaring og innsikter i kombinasjon med nysgjerrighet på fremtiden er målet vårt å være en av bransjens sikreste ventilasjonspartnere.