Simex Klima & Kulde driver virksomhet i hovedsak i Rogaland. Siden etableringen i 2016 har Simex Klima & Kulde vokst til å bli en solid aktør i bransjen, som også Caverion har samarbeidet med. Selskapet har 25 ansatte og omsetningen i 2021 var på drøyt 40 millioner kr. Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

De ansatte i Simex Klima & Kulde vil i løpet av de neste månedene flytte inn i Caverions lokaler i Stavanger. 

– Oppkjøpet tilfører oss ny kompetanse og kapasitet knyttet til klima, kjøling og varmepumper, onshore og offshore. Det er stor etterspørsel etter slik kompetanse og teknologi, noe som hjelper oss å nå en bredere kundebase i fremtiden. Vi ønsker våre nye kolleger hjertelig velkommen til oss, sier Knut Gaaserud, adm. dir. for Caverion Norge.

– Vi ser at det er stort behov for slike tjenester i Rogaland. Disse dyktige folkene har levert tjenester blant annet til Stavanger Konserthus, Stavanger museum, Goman bakeriet, Helse Stavanger, BP, Conoco Phillips og Randaberg, Strand, Hjelmeland og Sola kommuner. I likhet med oss i Caverion er de opptatt av godt inneklima, god driftssikkerhet og effektiv energibruk. Å få disse folkene inn hos oss er en vesentlig styrking av laget, sier Jan Øyvind Aalen, regionsdirektør for Caverion i Sørvest-Norge.

Når Simex Klima & Kulde flytter inn hos Caverion har de med dette 215 ansatte i Stavanger og 260 totalt i Rogaland. Foruten Stavanger er Haugesund Caverions største avdeling i distriktet. 

– Rogaland er en aktiv region med mange større prosjekter samt spennende service oppdrag for tiden, både energispareprosjekter i eksisterende bygg, høyhuset K8 i Stavanger sentrum, automasjonsoppdrag med skyløsninger og fjernservice, hurtigladestasjoner for elbil i hele Rogaland, samt store og små oppdrag innen kjøling, ventilasjon, sikkerhet, elektro, rør, brann og automasjon, sier Arne Gryte, avdelingssjef i Caverion Stavanger Service.

– Simex Klima & Kulde har vært i kontakt med flere potensielle kjøpere de siste årene, men det var først når Caverion kom på banen at dette ble aktualisert, sier styreleder Jostein Olsen i Simex. Ved å bli en del av Caverion, får vi en helt annen tilgang til tjenester, produkter og kompetanse som både våre kunder og ansatte vil ha glede av. Det skjer veldig mye spennende innen utvikling av miljø- og klimavennlige løsninger, og da er mulighetene og tilbudene betydelig større i et selskap som Caverion, sier Olsen.