Neste studie starter 19.-20. september.
– Driftsstudiet ble utviklet og startet opp i 2019 på bakgrunn av at eiendomsbransjen mente det var behov for et kompetanseløft, spesielt innen eiendomsdrift. Vi hadde fra før av et eiendomsforvalterstudie som var mer markedsorientert, mens driftsstudiet jobber mer med teknologi og «Hard FM». Dette er en etterutdanning som skal hjelpe eiendomsorganisasjoner med å løfte blikket på eiendomsdriften, sier Even Leira. Han utviklet programmet sammen med Øystein Ringen-Vatnedalen i Senter for eiendomsfag, og har jobbet som fasilitator og programdirektør siden oppstarten.
Deltidsstudiet går over fem samlinger på to dager, med en kompetansetest etter hver samling. Deltakere som leverer tester etter samling, eller modul, får et bransjesertifikat som utstedes av fagrådet bestående av åtte toppledere i eiendomsbransjen.
All god eiendomsdrift starter med individene
Han forteller om tett oppfølging av deltakerne gjennom studiet og fortløpende faglige oppdateringer.
– Jeg følger deltakerne gjennom kompetansetester og casestudier til ferdig sertifisering. Vi har også ledere og spesialister som bidrar med sin ekspertise. Her kan du treffe toppledere som forteller om hvordan de jobber med drift av sin eiendomsmasse. Vi har lagd et konsept fordelt på fem frittstående moduler hvor du får innsikt i hvordan de store aktørene drifter byggene.
Han peker på digitalisering og bærekraft som en rød tråd gjennom studiet.
– Det kommer stadig nye verktøy og prosesser for å oppnå verdiskapning, og her kan du møte leverandører og bedrifter som forteller om sine valg og strategier. Det handler om å bygge kompetanse som kan omsettes til praksis, sier han.
Saken fortsetter under bildet:
Bildet: Even Leira ser frem til studiestart med det siste innen prosesser og teknologi for effektiv eiendomsdrift.
Leira forteller at de jobber mye med kunnskapsdeling mellom deltakerne og virksomhetene.
– Vi vet det er mange deltakere som holder kontakten etter studiet, besøker hverandre og finner beste praksis. Det er alltid en deltaker som har funnet en beste praksis som ikke er kjent blant andre. Samtidig er delingsviljen stor, og det er ingen som holder på hemmeligheter om hva som fungerer best.
For å holde studiet oppdatert spiller fagrådet inn spesielle fagområder de ønsker på kurset.
– Vi jobber med et førtitalls ledere, spesialister og leverandører for å finne aktuelle tema. Det er eiendomsbransjen som bestemmer hvem som skal bidra, men vi er også avhengig av dialog med leverandører, spesielt innen eiendomsteknologi. Vi jobber derfor tett med leverandørene for å finne løsninger vi kan bruke i studiene.
– Tilbakemeldinger tilsier at alle deltakerne er veldig fornøyde med opplegget. Her kan man komme inn med forslag til aktuelle tema som dukker opp underveis, og vi kan snu oss raskt for å presentere en ny prosess eller teknologi. Det handler om å bygge en delingskultur for kompetanse. Vi har derfor mange ledere og leverandører som ønsker å undervise hos oss, fordi de kan sjekke responsen hos deltakerne.
– Nå gleder vi oss til studiestart med det siste innen prosesser og teknologi for effektiv eiendomsdrift, avslutter Leira.
Neste studie starter 19.-20. september.
Nytt for året er at studiet gjennomføres i Oslo med hybrid lokasjon hos Smedvig Eiendom i Stavanger. Du kan følge undervisningen fysisk på to lokasjoner, via livestream eller med tilgang til redigert opptak i etterkant med vår E-billett. Du velger selv det som passer best, og du kan variere hvordan du følger undervisningen på ditt studieløp. Under årets studie vil følgende være bidragsytere: HRP, Advansia, Smedvig Eiendom, Caverion, Malling, Entra, BaneNor, OsloBygg KF, OUS, NMBU, Virvle, NHO Elektro, Ræder Bing, Grette, Soundsensing, Proxpect drones, REally, Norsk Standard, Siemens, Firesafe, Lyskultur, Systemair, Noova med flere.