Den mexicanske racketsporten padel som er en blanding av tennis og squash, har tatt Skandinavia med storm, og det bygges padelhaller over en lav sko. Dette er et område aggregatprodusenten IV Produkt AS satser hardt på. Det er spesielt luftbehandlingsaggregater med EcoCooler som gir kjøling, oppvarming og ventilasjon i samme aggregat som passer denne type haller.

Vårt naboland Sverige ligger et hestehode foran i utbygging av padelhaller, men også her til lands er et titalls haller i bruk, og mange er under planlegging. Flere haller gir økt rekruttering til sporten, men også sterkere konkurranse om spillerne. Det har man tatt konsekvensen av i Sverige, hvor haller med det beste inneklimaet har fått et konkurransefortrinn. Det er verdt å ha med i tankene, når det skal planlegges og prosjekteres idrettshaller i Norge.

Ett eksempel på nettopp det, er Åhus Padelcourt i Skåne, en av mange opplevelser på Kristianstad Golfklubb og destinasjon – Sveriges tredje høyeste rangerte golfbane. Da eierne skulle investere i padelhall på det samme området, falt valget av inneklimaløsninger raskt på IV Produkt, som er markedsleder på energieffektive ventilasjonsaggregater i både Sverige og Norge.

– Ikke ta snarveier

Det er flere årsaker til at valget falt nettopp på IV Produkt. For prosjektleder Marcus Roth fra GK handlet det først og fremst om å sikre et optimalt inneklima hele året rundt – det være seg om det er varme sommerdager eller kalde vinterdager.

– Man må ikke ta snarveier når det gjelder de tekniske løsningene til ventilasjon, er hans klare oppfordring.

– Jeg har sett mange haller med kondensproblemer på glassveggene på varme sommerdager, som gjør det mindre behagelig å spille og vanskelig å prestere på topp. Derfor var glad for dette oppdraget, og med det kunne sørge for å godt inneklima. Vi ville ha 20 grader og 100 prosent frisk luft i lokalet året rundt, og valget falt på en tre-i-ett-løsning fra IV Produkt; det vil si varme, kjøling og ventilasjon.

Fireganger lovkravet

I følge lovkravet, skal hele hallen forsynes med ca.1800 m³/h luft. Det gir likevel ikke et optimalt inneklima for å utøve idrett. Derfor er hallen forsynt med 7200 m³/h.. Det vil si 1800 m³/h per bane og fire ganger så mye som kravet.

IVs aggregat med integrert kjøling oppfyller med andre ord alle krav til en padelhall (og også øvrige idrettshaller) med svært god margin. Høy gjenvinningsgrad gjør dette samtidig til en svært bærekraftig investering. Med integrert kjøling i ventilasjonsaggregatet, kreves det betydelig mindre energi enn når kjøleaggregatet er eksternt.

I tillegg kan man også få tilgang til IV Produkt Cloud via nettleseren i smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen etter at aggregatet er koblet til internett. Dermed har du full kontroll og styring av anlegget uansett hvor du befinner deg.

– Ikke nøl med å ta kontakt

– Er du usikker på hva som er den beste ventilasjonsløsningen for akkurat ditt prosjekt og ønsker å snakke gjennom hvordan du kan gjøre det enda bedre? Ikke nøl med å ta kontakt, oppfordrer Lars Lerdalen, salgssjef hos IV Produkt i Norge.